Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η De Tomaso μόλις αποκάλυψε το εντυπωσιακό της νέο δημιούργημα που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα. Ο λόγος για το P900 το οποίο θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις 18 φορές με τιμή στα 3 εκατ. δολάρια το καθένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το P900 κάνει την έκπληξη και πάει κόντρα στην ηλεκτροκίνηση επενδύοντας σε ένα νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί με συνθετικά καύσιμα. Η εταιρία τον χαρακτηρίζει ως τον ελαφρύτερο και μικρότερο V12 που έχει φτιαχτεί στην ιστορία, ζυγίζοντας μόλις 220 κιλά. Η ιπποδύναμη φτάνει τα 900 άλογα με τις στροφές να φτάνουν τις 12.300 α.λ. Όλη αυτή η ακραία δύναμη πηγαίνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσα από ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σύνολο σχεδιαστικά ξεχωρίζει από τις καμπύλες ενώ η αεροδυναμική του τελειοποιήθηκε σε ειδική σήραγγα που χρησιμοποιείται στην Formula 1. Διαθέτει και ενεργή πίσω αεροτομή με δυνατότητα για DRS όπως ακριβώς στα μονοθέσια για επιπλέον επιτάχυνση στις προσπεράσεις.

Το De Tomaso P900 θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2023, όταν και θα μάθουμε περισσότερα για τις προδιαγραφές του. Οι 18 τυχεροί ιδιοκτήτες του υπεραυτοκινήτου αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων θα έχουν υποστήριξη από μηχανικούς της De Tomaso προκειμένου να προετοιμάσουν το P900 τους για track days. Ακόμα το μοντέλο δεν είναι sold out.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης