Ο μεγαλύτερος προμηθευτής αερόσακων παγκοσμίως οδεύει ολοταχώς προς την πτώχευση, καθώς είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανακλήσεις και τα υπέρογκα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εντός των επόμενων ημερών, η ιαπωνική εταιρεία Takata αναμένεται να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Στη συνέχεια, θα εξαγοραστεί από τον αμερικανικό όμιλο Key Safety Systems Inc., με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, το σκάνδαλο με τους αερόσακους της συγκεκριμένης εταιρείας αφορά το σύνολο των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια οχήματα όλων των μαρκών. Η Toyota είναι από τις φίρμες που έχουν πληγεί πιο πολύ, καθώς ήταν άμεσος συνεργάτης της Takata.

Να σημειώσουμε ότι, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 16 θανατηφόρα περιστατικά στις ΗΠΑ που συνδέονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους. Η Takata δήλωσε ένοχη στις αρχές τους έτους και της επιβλήθηκε πρόστιμο 1 δις δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης