Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αυτό που συμβαίνει με το «καυτό» supermini των Ιαπώνων είναι θεαματικό. To GR Yaris ξεπουλάει σε όλες τις αγορές του κόσμου, με την Toyota να μην προλαβαίνει κυριολεκτικά τις παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο μικρό με τους 261 ίππους, την τετρακίνηση και τα χαρακτηριστικά rally car έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς σε κάθε γωνιά της γης. Όποιος οδήγησε το αυτοκίνητο έμεινε άναυδος από τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του.

Η Toyota είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, δημιουργώντας το απόλυτο success story, ένα τετράτροχο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Με 261 ίππους και τετρακίνηση.Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία του GR Yaris, θα σας αναφέρουμε ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες έχει κάνει sold out. Στο Μεξικό μάλιστα ξεπούλησε σε 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα 300 αυτοκίνητα που είχε προγραμματίσει να πουλήσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έκαναν «φτερά» σε μία μέρα, με τους υποψήφιους αγοραστές να προκαταβάλλουν το ποσό των 1.000 δολαρίων για να κατοχυρώσουν την παραγγελία.

 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Εξελιγμένο από την αγωνιστική ομάδα της Toyota.

Στα πάτρια εδάφη, το Toyota GR Yaris είναι διαθέσιμο έναντι της τιμής των 42.670 ευρώ. Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς διαστάσεων 18 ιντσών, τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 356 χλστ. εμπρός και 297 χλστ. πίσω με τετραπίστονες και διπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα, η ανάρτηση είναι σπορ με την υπογραφή της Gazoo Racing, όπως και το σύστημα εξάτμισης.

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχουν τα πακέτα «Comfort Pack» και «Circuit Pack». Ο πανίσχυρος turbo 1.600άρης κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης GR-Four.

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο με το πλάι πηγαίνει το Toyota GR Yaris των 261 ίππων

To ταχύτερο Yaris της ιστορίας στα χέρια πρώην οδηγού του WRC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης