Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το κλασικό Hummer που κυκλοφορούσε παλαιότερα στους δρόμους και ειδικά η έκδοση H1, εκτός από έναν θορυβώδη V8 κινητήρα που εξέπεμπε απίστευτες ποσότητες ρύπων, ζύγιζε όσο ένα φορτηγό. Αμιγώς ηλεκτροκίνητο με απόδοση άνω των 1.000 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα γενιά του, το εκπληκτικό αυτό όχημα φέρει ηλεκτρικό σύνολο υψηλής απόδοσης, δεν καίει ούτε λίτρο καυσίμου και είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Σε σχέση με το πρώτο Hummer μόνο δύο πράγματα έχουν μείνει ίδια: οι διαστάσεις και το βάρος.

Η έκδοση Edition 1, η οποία έχει μπει ήδη στην παραγωγή και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά των ΗΠΑ το φθινόπωρο, ζυγίζει όσο μια νταλίκα. Συγκεκριμένα, το βάρος αγγίζει τους 4,5 τόνους, δηλαδή είναι πιο βαρύ ακόμα και από το αυθεντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα τρία ηλεκτρικά μοτέρ και στην τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 200 kWh. Επίσης στο μεγαλύτερο αμάξωμα και στον πολύ πλούσιο εξοπλισμό.

Θυμίζουμε πως το Hummer EV Edition 1 αποδίδει την απίστευτη ισχύ των 1.014 ίππων και 15.592 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα. Η μπαταρία 800 V υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση 160 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 10 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Hummer

Το απόλυτο γκαράζ για το ηλεκτρικό Hummer σου

Το πρώτο ηλεκτρικό Hummer πουλήθηκε για 2,5 εκατ. δολάρια!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης