Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι γιατροί συστήνουν τη συνεχή χρήση αντιηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας. Οι ακτίνες του ηλίου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, οι κρέμες δεν είναι καθόλου αθώες για το εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Οι ουσίες που περιέχονται στα αντιηλιακά, στα εντομοαπωθητικά και στα αντισηπτικά χεριών προκαλούν πρόωρη φθορά στις επιφάνειες της καμπίνας των οχημάτων με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αιθανόλη που περιέχεται στα αντισηπτικά με τη μορφή τζελ, αφρού η υγρομάντηλων, το οξείδιο του τιτανίου που περιέχεται στις αντιηλιακές λοσιόν και το διαιθυλοτολουαμίδιο ή DEET των εντομοαπωθητικών, είναι οι χειρότεροι εχθροί των εσωτερικών επενδύσεων.

Προκειμένου να διατηρήσει την ελκυστική εμφάνιση και να βελτιώσουν την αντοχή των υλικών στο σαλόνι των μοντέλων της, η Ford εξελίσσει μία νέα σειρά ανθεκτικών επιστρώσεων για τις επιφάνειες.

Ομάδες επιστημόνων της εταιρείας στο Dunton της Μ. Βρετανίας και της Κολωνίας στη Γερμανία, πραγματοποιούν πρωτοποριακές δοκιμές, προσομοιώνουν την εκτεταμένη έκθεση των υλικών στον ήλιο και δοκιμάζουν την αντοχή των πλαστικών σε ακραίες συνθήκες, διασφαλίζοντας ότι δεν θα παρουσιάσουν ρωγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δοκιμάζουν μία νέα χημική σύσταση των στρωμάτων των υλικών που προστατεύει τα εσωτερικά τμήματα από τις ουσίες των λοσιόν.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης