Η μόδα με τα supercars καλά κρατεί, με τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου να γεμίζουν τα βιβλία των παραγγελιών και τους πάμπλουτους πελάτες να στήνονται… στην ουρά για να τα αποκτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η McLaren για έκτη συνεχόμενη χρονιά ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων, με το εργοστάσιο της στο Woking να μην προλαβαίνει πλέον να καλύψει τη ζήτηση. Το 2015 ήταν το καλύτερο έτος για τη βρετανική φίρμα, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 1.654 αυτοκίνητα, αριθμός εξαιρετικός για τα δεδομένα της κατηγορίας και το χρόνο παραγωγής και παράδοσης των οχημάτων.

Οι πανίσχυρες και πανάκριβες P1 και P1 GTR έχουν εξαντληθεί, η νέα 675LT Coupe έκανε sold out σε ελάχιστο διάστημα, ενώ οι 675LT Spider, 570S και 540C πηγαίνουν τόσο καλά, που η εταιρεία έχει καλύψει την παραγωγή μέχρι τα μέσα του 2016. Αυτή τη στιγμή, η McLaren έχει 80 αντιπροσωπείες σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ από τον Φεβρουάριο θα αναλάβει δουλειά στις εγκαταστάσεις η δεύτερη βάρδια παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, η εταιρεία προσέλαβε 250 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 200 θα απασχοληθούν στη γραμμή παραγωγής, οι 30 στο τμήμα ποιότητας και οι 20 στα logistics. Στόχος, είναι από το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, να κατασκευάζονται 20 αυτοκίνητα ημερησίως, από τα 14 που είναι σήμερα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

        

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης