Διαγωνισμός σχεδίασης από τη Volkswagen

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 17:59
Διαγωνισμός σχεδίασης από τη Volkswagen

Πώς θα μοιάζει ένα ηλεκτρικό όχημα σε 30 χρόνια; Τα χειριστήρια στο εσωτερικό θα αντικατασταθούν με ολογράμματα; Τα αυτοκίνητα θα κινούνται τελείως αυτόνομα μέσα στις πόλεις;

Με βάση αυτά τα ερωτήματα, η Volkswagen καλεί τους ταλαντούχους ανεξάρτητους σχεδιαστές να οραματιστούν το ID.3 του 2050 και να δημιουργήσουν ένα εμπνευσμένο αυτοκίνητο. Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους κατοίκους της Γερμανίας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 18 Μαΐου 2020. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group και εμπνευστής του διαγωνισμού, Klaus Bischoff, υπάρχουν τρία και μόνο όρια. Τα σχέδια να κατατεθούν σε τρισδιάστατο αρχείο STL, το όχημα να είναι τύπου hatchback και η διάμετρος των τροχών να μην υπερβαίνει τις 20 ίντσες.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν στο προφίλ των συμμετεχόντων στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #VolkswagenDesign2050

Οι τρεις πρώτοι θα λάβουν ως δώρο μία ξενάγηση στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στο Wolfsburg. Επίσης, αυτός που θα δημιουργήσει το καλύτερο σχέδιο θα το δει σε κλίμακα 1:4, εκτυπωμένο σε 3D Printer.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 17:59