Διακόπτεται η συνεργασία BMW και Mercedes

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 18:00
Διακόπτεται η συνεργασία BMW και Mercedes

Στις αρχές του 2019, οι δύο κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ανακοινώσει ότι επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με στόχο να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό και αξιόπιστο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

1,5 χρόνο αργότερα, BMW και Mercedes έκαναν γνωστό ότι αναστέλλουν προσωρινά τη συνεργασία τους όσον αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς. Μετά από ενδελεχή ανάλυση, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε αμοιβαία αποδεκτή και συναινετική συμφωνία, συνεχίζοντας η κάθε μία το δικό της πρόγραμμα.

Οι δύο εταίροι υποστήριξαν ότι η συνεργασία ενδέχεται να συνεχιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον και ότι αμφότεροι συμπλέουν προς κοινή τεχνολογική κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας και ωφέλειας των πελατών στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Όπως ανέφεραν, λόγω των δαπανών που θα προκύψουν από τη δημιουργία μιας κοινής τεχνολογικής πλατφόρμας, του υπάρχοντος επιχειρηματικού κλίματος και της περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης, η χρονική στιγμή για την επιτυχή υλοποίηση του project είναι μάλλον ακατάλληλη.

Στους υπόλοιπους τομείς, όπως αυτόν της πλατφόρμας εντοπισμού θέσης και τεχνολογίας χαρτογράφησης της HERE, καθώς και των υπηρεσιών μετακίνησης, θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 18:00