Το «καυτό» hatchback των 310 ίππων με το αγωνιστικό DNA και τις εκπληκτικές επιδόσεις, έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ στις καλύτερες πίστες της Ευρώπης, αποδεικνύοντας πως είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda πήγε σε πέντε circuit επιπέδου Formula 1 προκειμένου να διαπιστώσει τις δυνατότητες του καινούργιου Civic Type R στα πιο απαιτητικά πεδία. Πρόκειται για τις πίστες του Silverstone, του Spa-Francorchamps, της Monza, του Estoril και του Hungaroring, εκεί όπου αγωνίζονται οι top πιλότοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα μονοθέσια τους.

Πίσω από το τιμόνι του Type R, το οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν παραγωγής και δεν είχε καμία τροποποίηση, ούτε καν slick ελαστικά, βρέθηκαν οι επαγγελματίες οδηγοί Matt Neal, Rob Huff, Norbert Michelisz και Bruno Correia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό hot hatch έγραψε εκπληκτικούς χρόνους, αντίστοιχους των sportcars υψηλών επιδόσεων, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ πίστας για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα. Στο Silverstone γύρισε σε 2:31.85, στο Spa-Francorchamps σε 2:56.91, στη Monza σε 2:15.16, στο Estoril σε 2:04.08 και στο Hungaroring σε 2:10.85.

Θυμίζουμε πως, στο Nurburgring έχει χάσει το ρεκόρ από το Golf GTI Clubsport S, το οποίο ήταν κατά 1,4 δευτερόλεπτο ταχύτερο.

Ανακαλύψτε το νέο Type R


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης