Η Rimac Automobili έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον video από τις δοκιμές πρόσκρουσης του πανίσχυρου ηλεκτρικού hypercar με την ονομασία C_Two.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της κροατικής εταιρείας πραγματοποίησαν μία σειρά crash test, χρησιμοποιώντας δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα. Κάθε όχημα κόστιζε 1 εκατομμύριο ευρώ, με τα test να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Το C_Two θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο 2020. Η τιμή του έχει οριστεί στο 1,7 εκατ. ευρώ, με τους πελάτες να προκαταβάλλουν ένα σημαντικό ποσό για να κλείσουν την παραγγελία. Φυσικά, κάθε αυτοκίνητο έχει βρει ήδη ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό car αποδίδει 1.914 ίππους και 2.300 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να «κόβουν την ανάσα». Για να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-100 έρχονται σε 11,8΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 412 χλμ./ώρα. 

Οι ηλεκτροκινητήρες λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh, με το αυτοκίνητο να διαθέτει ακόμη και σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να κινηθεί σε όλες τις συνθήκες χωρίς τη συνδρομή του οδηγού.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης