Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι πρώτες εικόνες της ολοκαίνουργιας Mercedes AMG G63 4×4² μόλις διέρρευσαν και μας λύνουν όλες τις απορίες σχετικά με την επιβλητική σχεδίαση του θηριώδους off-road που «πατάει» σε 22άρες ζάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να μην είναι η επίσημη παρουσίαση, είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζεται το μοντέλο χωρίς ίχνος καμουφλάζ και μας δείχνει τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική του πλευρά. Βασιζόμενο λοιπόν στην τρέχουσα γενιά της G-Class, έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 351χλστ. (η «απλή» G-Class είναι στα 238χλστ.) και διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση αλλά και νέους άξονες. 

Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις συναντάμε τροχούς 22 ιντσών, διακοσμητικά από ανθρακόνημα, περισσότερα LED φωτιστικά σώματα αλλά και νέο κάλυμμα για την ρεζέρβα. 

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο οθόνες από 12.3 ιντσών, η μία για το ρόλο του πίνακα οργάνων και η άλλη για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, χαρίζοντας απλόχερα hi-tech ανέσεις και ευκολίες. Παράλληλα τα καθίσματα είναι δερμάτινα Nappa ενώ το τιμόνι έχει επένδυση Dinamica. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το θηριώδες καπό, δεσπόζει ο V8 twin-turbo 4.000κ.εκ. κινητήρας, απόδοσης 585 ίππων και 850 Nm ροπής. Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο εννέα σχέσεων και προσφέρει στο μοντέλο τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 5 δευτ. παρά το μεγάλο βάρος του. 

Η πιο off-road και σκληροπυρηνική G-Class είναι γεγονός και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες. Περισσότερα, μαζί με την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης