Η νέα γενιά του best seller compact SUV της γαλλικής φίρμας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης, καθώς πλησιάζει η ώρα της παγκόσμιας πρεμιέρας.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που διέρρευσε, το καινούργιο Captur έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, παρότι διατηρεί τις γνώριμες αναλογίες και τη βασική φιλοσοφία. Πολλές λεπτομέρειες στο αμάξωμα προέρχονται από το νέο Clio, όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά φώτα LED. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H χρήση της πλατφόρμας CMF-B έχει ωφελήσει σημαντικά τόσο την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου όσο και την ευρυχωρία της καμπίνας. Το Captur προσφέρει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, με την εικόνα του σαλονιού και την ποιότητα των υλικών να έχουν αναβαθμιστεί ριζικά. Είναι βέβαιο ότι στην κεντρική κονσόλα θα τοποθετηθεί μία οθόνη αφής 9,3 ιντσών με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, τα καθίσματα θα είναι πιο αναπαυτικά και λεπτά, και το πακέτο εξοπλισμού πλήρες.  

Όσον αφορά στους κινητήρες, εκτός από τον εξαιρετικό 1,33 βενζίνης με τους 130 και 150 ίππους, θα δούμε και μία plug-in hybrid έκδοση με την ονομασία E-Tech. Το υβριδικό σύνολο θα συνδυάζει τον 1.600άρη βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 9,8 kWh, προσφέροντας αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Captur αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, με την παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό να έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης