Mika Hakkinen και Nico Rosberg έδωσαν ραντεβού στο μαγευτικό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής, κάνοντας βόλτα με την υπέροχη McLaren P1 του 49χρονου Φινλανδού.

Φυσικά, η συνάντησή τους δεν ήταν τυχαία, καθώς και οι δύο κατοικούν μόνιμα στο Μονακό και γνωρίζονται πολύ καλά. Απλά, ο Hakkinen είναι κάτοχος του εντυπωσιακού βρετανικού supercar και ο Rosberg είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να το οδηγήσει, έστω και στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η P1 παρήχθη σε μόλις 375 μονάδες και πωλήθηκε σε εκλεκτούς πελάτες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Το κόστος κάθε οχήματος ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ, με την κατασκευή να γίνεται στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς. Το τελευταίο αυτοκίνητο βγήκε από τις εγκαταστάσεις του Woking, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το σώμα της P1 είναι από ανθρακονήματα και τα υπόλοιπα μέρη από αλουμίνιο και τιτάνιο. Για την κίνηση φροντίζει ο V8 3.8 twin turbo κινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας, με την απόδοση να αγγίζει τους 916 ίππους και τα 900 Nm ροπής. Διαθέτει ακόμη και φύλλο χρυσού στον χώρο του μοτέρ, καθώς και σύστημα DRS εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα. Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε carbon bucket καθίσματα, με τα ανθρακονήματα και το τιτάνιο να κυριαρχούν σε όλη την καμπίνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης