ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδρύθηκε το 2009 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων επενδυτών και κατασκευαστών. Αναφερόμαστε στη Rimac Automobili, την εταιρεία αυτοκινήτων του 33χρονου, Mate Rimac. Αυτό που κατάφερε σε αυτή την ηλικία είναι αξιοθαύμαστο.

Ο πολυμήχανος αυτός Κροάτης έβαλε τη χώρα του στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής, αναπτύσσοντας ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar και υπογράφοντας συμφωνίες με μάρκες όπως η Porsche, η Hyundai, η Aston Martin και η Koenigsegg για την προμήθεια ηλεκτρικών συστημάτων και μπαταριών.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Rimac, από μια ασήμαντη φίρμα με έδρα ένα γκαράζ, εξελίχθηκε σε καινοτόμο τεχνολογικό σταθμό.

 

Το όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα

O ιδρυτής και CEO της Rimac Automobili, Mate Rimac.

Ο Mate περιγράφεται ως ο νέος σταρ της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα όνειρά του φαίνεται ότι δεν έχουν όρια. Έχοντας προφανώς την υποστήριξη της κυβέρνησης, ο λαμπρός αυτός επιχειρηματίας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο: μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση όπου θα στεγάζεται το εργοστάσιο παραγωγής, τα γραφεία, μια πίστα δοκιμών, ένα μουσείο, αίθουσες εκπαίδευσης και συνεδριάσεων, ξενοδοχείο, εστιατόριο, γυμναστήριο και προπονητικό κέντρο για τους εργαζομένους, ακόμα και νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

Το εντυπωσιακό συγκρότημα θα αναλάβει το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο 3LHD. Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πιο αυστηρά πρότυπα όσον αφορά στη βιωσιμότητα, θα είναι μοντέρνο, high-tech, μοναδικό. Θα εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον, ακολουθώντας όχι μόνο τη φιλοσοφία της μάρκας, αλλά και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που απασχολούνται εκεί.

2.500 άνθρωποι θα εργάζονται εκεί.Ο χώρος βρίσκεται λίγο έξω από το Ζάγκρεμπ, καλύπτει μια έκταση 200 στρεμμάτων και η κατασκευή του θα ξεκινήσει εντός του 2021. Στόχος είναι να παραδοθεί το 2023, με τη Rimac να απασχολεί τότε 2.500 εργαζομένους.

Εκεί θα βρίσκεται το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, γραμμές παραγωγής όπου μπορούν να υποστηρίξουν την κατασκευή αυτοκινήτων περιορισμένου ή μεγάλου όγκου, την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης και μπαταριών για EV αυτοκίνητα.

 

Στηρίζει τη χώρα του

Δεν φτιάχνει μόνο αυτοκίνητα. Το μέλλον είναι στα ηλεκτρικά συστήματα και στις μπαταρίες.

Μιλώντας για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, ο Mate Rimac ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι παραμένει πιστός στη χώρα του και στηρίζει την οικονομία.

«Πριν από 10 χρόνια, αυτή η εταιρεία και εγώ προσωπικά βρισκόμασταν σε ένα γκαράζ. Από τότε μέχρι σήμερα, αναπτυχθήκαμε, απασχολούμε 1.000 ανθρώπους και έχουμε δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με τεράστια brands, όπως η Porsche και η Hyundai Motor. Συνεργαζόμαστε με πολλές ακόμα διάσημες μάρκες και θέλουμε να εξελιχθούμε κι άλλο. Σε ένα πράγμα έχουμε δεσμευτεί: να παραμείνουμε και να αναπτυχθούμε εδώ, στην Κροατία. Είμαστε περήφανοι για το νέο σπίτι μας» ανέφερε.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Να επιτρέψουμε στους επισκέπτες να απολαύσουν τον νέο χώρο. Θέλουμε να γίνουμε μια εξειδικευμένη κατασκευάστρια εταιρεία, ο κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικής τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στην αυτονομία και την ηλεκτρική κινητικότητα» κατέληξε.

 

Στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν τα πάντα. Από καφέ έως εστιατόρια και πίστα.

Το 2023 θα είναι έτοιμη η υπερσύγχρονη μονάδα της Rimac.

Ένας από τους χώρους χαλάρωσης.

Η αρχιτεκτονική ακολουθεί το φυσικό περιβάλλον.

Το πανίσχυρο C-Two θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Porsche επενδύει άλλα 70 εκατ. ευρώ στην κροατική Rimac

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό hypercar των Κροατών

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης