Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η εμπνευσμένη από την Formula 1, Mercedes AMG-ONE μόλις πραγματοποίησε το δημόσιο ντεμπούτο της στο θρυλικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Πρώτη εμφάνιση με τον 1.600άρη V6 να προκαλεί ρίγη στον κόσμο που παρακολουθούσε το μηχανικό θαύμα της εταιρείας με το αστέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν τη συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα, με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου. 

Επιπλέον, οι μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν την ανάκτηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό κατά την επιβράδυνση, βοηθώντας στη φόρτιση της ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης που διαθέτει και σύστημα άμεσης ψύξης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία 18,1 χλμ.

Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έξι λειτουργίες οδήγησης: Race Safe, Race, EV), Race Plus, Strat 2 και Individual (προσαρμοσμένες ρυθμίσεις). Η λειτουργία Race Start επιτρέπει την επιτάχυνση 0-200 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα, με την AMG να μην αποκαλύπτει τα 0-100. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 352 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδού λοιπόν το όχημα για το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Källenius, παραδέχτηκε ότι το συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να ήταν «μεθυσμένο» όταν αποφάσισε να εγκρίνει την παραγωγή του.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης