Δείτε πόσα συστήματα έχει το νέο Honda HR-V

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 08:20
Δείτε πόσα συστήματα έχει το νέο Honda HR-V

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

H Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του HR-V, αποκάλυψε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του μοντέλου, καθώς και τον χρόνο έναρξης της εμπορικής του πορείας στις αγορές της Ευρώπης.

Το καινούριο compact SUV της ιαπωνικής φίρμας με το μινιμαλιστικό στυλ αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda. Εφοδιάζεται με το αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τον κινητήρα βενζίνης, προσφέροντας δύναμη και συνάμα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και απόλυτα πρακτικό. Οι ψηφιακές οθόνες προσφέρουν αδιάλειπτη συνδεσιμότητα, κάνοντας πιο ευχάριστη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών.

Βέβαια εκεί που ξεχωρίζει το νέο HR-V e:HEV είναι στις τεχνολογίες. Φέρει το πακέτο «Honda SENSING», το οποίο περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης.

 

Αναφέρουμε τα πιο σημαντικά:

• Ευρυγώνια, μονοεστιακή εμπρός κάμερα υψηλής υπολογιστικής ισχύος. Το σύστημα είναι πολύ καλύτερο από τον προηγούμενο συνδυασμό κάμερας και αισθητήρα ραντάρ. Επίσης περιλαμβάνει βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία των Pedestrian Collision Mitigation Steering System και Collision Mitigation Brake System (CMBS), που πλέον ανιχνεύουν επερχόμενα οχήματα, ποδήλατα και μοτοσικλέτες, ώστε να ενεργοποιήσουν τα φρένα.

• Η νέα τεχνολογία Adaptive Cruise Control (ACC) που δίνει το «παρών» στο νέο HR-V βελτιώνει την ασφάλεια κατά την αλλαγή λωρίδων και τις προσπεράσεις. Η γωνία διεύθυνσης και η πλευρική επιτάχυνση αξιολογούνται σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες εικόνες από την κάμερα ώστε το όχημα να επιταχύνει νωρίτερα κατά τους ελιγμούς αυτούς. H αλλαγή λωρίδας για λόγους προσπέρασης γίνεται πλέον πιο ομαλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το ACC προσφέρει επίσης λειτουργία παρακολούθησης σε χαμηλές ταχύτητες και έλεγχο πέδησης σε κατηφόρα ώστε να διατηρείται η επιλεγμένη ταχύτητα.

•  Ένα σύστημα Blind Spot Information διατίθεται τώρα με το νέο HR-V. Αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για την ανίχνευση οχημάτων στο τυφλό σημείο του οδηγού, τον οποίο και προειδοποιεί μέσω ενός συμβόλου στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Η απόσταση ανίχνευσης έχει βελτιωθεί από 3m σε 25m για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση του οδηγού.

• Το Cross Traffic Monitor (Σύστημα Παρακολούθησης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) έχει επίσης αναβαθμιστεί με πίσω πλευρικούς αισθητήρες ραντάρ για να προειδοποιεί τον οδηγό ότι πλησιάζουν οχήματα από αριστερά ή δεξιά όταν κινείται με όπισθεν. Το σύστημα εκδίδει μία ηχητική και οπτική προειδοποίηση.

• Το Hill Descent Control (Σύστημα Ελέγχου Καθόδου), που διατίθεται για πρώτη φορά με το HR-V, λειτουργεί από την ταχύτητα των 3 χλμ./ώρα. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει καλύτερο και πιο ομαλό έλεγχο σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής και απότομες κατηφόρες, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού σε μεγαλύτερο εύρος συνθηκών – από οδήγηση σε ολισθηρές ράμπες υπαίθριων πάρκινγκ αυτοκινήτων μέχρι διαχείριση χιονισμένων δρόμων με απότομη κλίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο Honda HR-V e:HEV

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 08:44