Λίγα 24ώρα έπειτα από την επισημοποίηση του νέου ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring, η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το video από την προσπάθεια, με πλάνα σε μορφή 360°.

Θυμίζουμε ότι η πανίσχυρη XE SV Project 8 γύρισε στη φημισμένη «Πράσινη Κόλαση» στον εκπληκτικό χρόνο των 7 λεπτών, 18 δευτερολέπτων και 361 δεκάτων, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία των τετράθυρων sedan, το οποίο ανήκε στην ίδια από τον Νοέμβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από το τιμόνι του «σκληροπυρηνικού» sedan βρέθηκε ο επαγγελματίας οδηγός Vincent Radermecke, ενώ τα ελαστικά που φορούσε το όχημα ήταν τα εργοστασιακά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Το βρετανικό αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από το τμήμα SVO της Jaguar Land Rover και διακρίνεται για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 5.0 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, επιταχύνοντας στα 0-100 σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και πιάνοντας τα 320 χλμ./ώρα.

Η XE SV Project 8 είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 μονάδες, με την τιμή στην Αγγλία να ορίζεται στις 149.995 λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης