Δοκιμές ανατροπής σε τέσσερα δημοφιλή cabrio

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 17:00
Δοκιμές ανατροπής σε τέσσερα δημοφιλή cabrio

H γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες παγκοσμίως, πραγματοποίησε δοκιμές ανατροπής σε τέσσερα μικρά και μεσαία cabrio που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Στα test έλαβαν μέρος τα Opel Cascada, Renault Megane CC, Peugeot 308 CC και Golf Cabriolet. Στόχος των ανθρώπων της λέσχης, ήταν να διαπιστώσουν την ασφάλεια που προσφέρει κάθε αυτοκίνητο σε περίπτωση ανατροπής και με την οροφή ανοικτή.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, με το Cascada να αναδεικνύεται το ασφαλέστερο όλων και το Golf Cabriolet (προηγούμενης γενιάς) να λαμβάνει τη χαμηλότερη βαθμολογία. Το θέμα στην περίπτωση ανατροπής ενός ανοικτού αυτοκινήτου, είναι τα κεφάλια των επιβατών να μην ακουμπήσουν στην άσφαλτο.

Στην περίπτωση του Golf ακούμπησαν, παραμορφώθηκαν οι εμπρός κολόνες, ενώ και οι εντατήρες των ζωνών ασφαλείας δεν λειτούργησαν σωστά, όπως και στο Peugeot 308 CC. Το εντυπωσιακότερο συμπέρασμα από τις δοκιμές, ήταν ότι, καλύτερα προστατευμένοι επιβάτες είναι αυτοί των πίσω καθισμάτων!


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 17:00