Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγες εβδομάδες πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο, το νέο 4Χ4 της βρετανικής φίρμας επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Land Rover πήραν ορισμένα πρωτότυπα Defender τα οποία ήταν πλήρως καμουφλαρισμένα και τα πήγαν έως την έρημο του Ντουμπάι, προκειμένου να τεστάρουν το σύστημα τετρακίνησης και να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και των υπολοίπων μηχανικών τμημάτων, σε ακραίες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δοκιμές έλαβαν μέρος και τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού, την οποία και υποστηρίζει η Land Rover εδώ και μισό αιώνα.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του οργανισμού, δραστηριοποιούνται σε ορισμένα από τα πιο σκληροτράχηλα εδάφη. Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού αντιμετωπίζουν τα πάντα και χρειάζονται οχήματα που μπορούν να προσεγγίζουν κάθε περιοχή, οπουδήποτε στον κόσμο.

Το Defender θα παρουσιαστεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με την παραγωγή του να ξεκινά στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020, στο εργοστάσιο της εταιρείας, στη Σλοβακία.

Θα προσφέρεται σε τρίθυρο ή πεντάθυρο αμάξωμα, φιλοξενώντας από πέντε έως οκτώ επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, το Defender 90 έχει τρεις πόρτες και μήκος 4.344 χλστ. Θα είναι διαθέσιμο σε πενταθέσια ή εξαθέσια διάταξη.

Το Defender 110 έχει πέντε πόρτες και μήκος 4.800 χλστ., με διάταξη θέσεων πέντε έως επτά θέσεις και το Defender 130 είναι επίσης πεντάθυρο αλλά με μήκος 5.140 χλστ. προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει στο σαλόνι του έως οκτώ άτομα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων εξοπλιστικών πακέτων (Country, Urban, Adventure και Explorer), με το πρώτο να χαρακτηρίζεται ιδανικό για ολιγοήμερες εξορμήσεις στη φύση, το δεύτερο να εστιάζει στη χρήση μέσα στην πόλη, το τρίτο να διακρίνεται για τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά και το τελευταίο για το σκληροτράχηλο προφίλ.

Το πακέτο Explorer απευθύνεται στους λάτρεις των off-road καταστάσεων, μεταμορφώνοντας το Defender σε ένα άγριο άτι, ικανό να κινηθεί σε κάθε έδαφος και να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης