Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε ακραίες καιρικές συνθήκες με πολικό ψύχος, εμφανίζουν σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα με τη λειτουργία της μπαταρίας. Το Ampera της Opel, απέδειξε όμως ότι μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα σε δρόμους καλυμμένους με πάγο, επιβεβαιώνοντας την αντοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εταιρεία χρησιμοποίησε πρόσφατα την παγωμένη Βαλτική Θάλασσα για να αποδείξει ότι το Ampera είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τύπου, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel κάλυψε εκατοντάδες χιλιόμετρα σε δρόμους καλυμμένους με πάγο πάχους τουλάχιστον 25 εκατοστών. Παρά τις ακραίες θερμοκρασίες, λειτουργούσε αποκλειστικά στο ηλεκτρικό πρόγραμμα, με τη μάρκα να τονίζει ότι ακόμα και σε -100 Κελσίου! δεν πρόκειται να εμφανίσει προβλήματα.

Φυσικά για να συμβεί αυτό, ο βενζινοκινητήρας υποστηρίζει τον ηλεκτροκινητήρα και η μπαταρία προθερμαίνεται κατά τη διάρκεια της φόρτισης ώστε να παρέχει πλήρη ισχύ. Αυτό τη συντηρεί στη φάση της εκκίνησης και ωφελεί τη χωρητικότητά της. Το στάνταρ βοηθητικό καλοριφέρ θερμαίνει την καμπίνα, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης και απαλλάσσοντας τον οδηγό από το κουραστικό ξύσιμο του πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης