Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κατά πολλούς, η μίμηση αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή κολακείας. Ακόμα και στον χώρο της αυτοκίνησης, δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι με μεράκι, μεγάλα όνειρα αλλά χαμηλό budget,  προσπάθησαν να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο αμάξι των ονείρων τους, βασιζόμενοι σε αυτό που… «φτάνει» η τσέπη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι αρκετά επιτυχημένα ώστε να μοιάζουν με τα πρωτότυπα, ενώ σε άλλες η εικόνα είναι για γέλια και δεν θα έπειθε ούτε τον πιο άσχετο στον χώρο των αυτοκινήτων.
Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές περιπτώσεις που πραγματικά δεν ξεγελούν κανένα, έχουν όμως το δικό τους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το καθένα με τον τρόπο του.

Suzuki- Bugatti Veyron: Η Bugatti Veyron είναι ένα από τα πιο καινοτόμα σπορ αυτοκίνητα του 20ου αιώνα. Η ανάπτυξή του πήρε χρόνια και κορυφώθηκε με ένα υπέροχο όχημα με 1.000 ίππους και κόστος 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για όσους δεν έχουν αυτά τα λεφτά, υπάρχει αυτό το αντίγραφο που δημιουργήθηκε από τον Ινδό κατασκευαστή προσαρμοσμένων προϊόντων SF Carz. Βασίζεται σε ένα παλαιότερο Suzuki Swift, δεν έχει τον τεράστιο κινητήρα W16 των 1000 ίππων αλλά τον κλασικό κινητήρα 1,3 λίτρων με λιγότερο από 100 ίππους.

Ferrari Enzo: Είναι σπάνιο, είναι πανέμορφο και είναι ένα από τα πιο ποθητά μοντέλα όλων των εποχών. Ένας λάτρης της Enzo, πήρε ένα Pontiac και έκανε τα πάντα για να μοιάσει στο ιταλικό όχημα, με μεγάλη αποτυχία. Το σύνολο είναι οριακά αστείο και θυμίζει περισσότερο παιδικό παιχνίδι παρά κανονικό αυτοκίνητο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το έκανε για πλάκα και όχι σοβαρά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Lamborghini Aventador: Ότι διαθέτει το δικό του στυλ, το λες. Ότι μοιάζει όντως με μία Aventador δεν το λες. Ναι οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, ναι το εσωτερικό είναι φτιαγμένο στο χέρι, όμως το καπάκι της μηχανής είναι ψεύτικο. Με βάση ένα προσθιοκίνητο Pontiac GTO, αυτό το σύνολο διαθέτει έναν V8 κινητήρα 400 ίππων και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Dodge Stratus – Lamborghini Gallardo: Η Gallardo ήταν το μοντέλο της Lamborghini με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μεταξύ 2003 και 2013 και πέρασε τη γραμμή παραγωγής 14.000 φορές. Οι τιμές ξεκινούσαν από 168.000 ευρώ για τον V10 με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 240.000 ευρώ για το τετρακίνητο Performante Edizione Tecnica. Τι είναι πλησιέστερο σε Gallardo με τιμή στα 7.500 ευρώ;  Ένα πρώην τετράθυρο sedan Dodge Stratus του 1996, με τιμή όσο κόστιζαν μόνο οι ζάντες μίας κανονικής Gallardo. 

Fiero – Testarossa: Ένα αντίγραφο της Ferrari Testarossa χρειάζεται μόνο να έχει τους πλευρικούς αεραγωγούς. Εάν αυτοί γίνουν τέλεια, η δουλειά έχει γίνει κατά 80 τοις εκατό, τουλάχιστον έτσι φαίνεται να σκέφτονται οι κατασκευαστές αντιγράφων. Ένας μερακλής πήρε ένα Pontiac Fiero και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να μοιάσει στο ιταλικό supercar. Η δουλειά έχει γίνει καλά. Οι πλαϊνές εισαγωγές φαίνονται λίγο περίεργες, αλλά ίσως αυτό οφείλεται στο ότι φαίνονται παράλληλες με το έδαφος, ενώ στην αρχική Testarossa, στρέφονται ελαφρώς προς τα πάνω για να επαναλάβουν τις γραμμές του σώματος. Τουλάχιστον διαθέτει V6 κινητήρα και είναι πισωκίνητο.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης