Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ελάχιστες μέρες απομένουν έως ότου η γερμανική φίρμα παρουσιάσει επίσημα το πολυαναμενόμενο μοντέλο, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV παραγωγής στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η EQC θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την ερχόμενη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ωστόσο, η Mercedes συνεχίζει να αποκαλύπτει σταδιακά το αυτοκίνητο, δίνοντας στη δημοσιότητα ορισμένες εικόνες τόσο από το εξωτερικό αμάξωμα, όσο και από την καμπίνα.

Το πρωτοποριακό SUV φέρει full LED φωτιστικά σώματα που εκτείνονται από τη μία άκρη του προφυλακτήρα στην άλλη, το μεγάλο σήμα εμπρός έχει μπλε φωτισμό, ενώ στην καμπίνα έχει τοποθετηθεί μία τεράστια οθόνη που καλύπτει το μισό ταμπλό και προβάλλει στον οδηγό όλες τις πληροφορίες. Το λειτουργικό του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes Benz User Experience), ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να μιλάει στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το νέο infοtainment έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη, να γνωρίζει που είναι το γραφείο, το σπίτι ή το γυμναστήριο, επιλέγοντας μόνο του τη διαδρομή. Μπορεί να βρίσκει τα εστιατόρια που αρέσουν στον ιδιοκτήτη, να αυξομειώνει την ένταση του κλιματισμού και τη θερμοκρασία, λέγοντάς του απλά «πεινάω» ή «κρυώνω», αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και το εξαιρετικής ευκρίνειας head-up display. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, το αυτοκίνητο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh και αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων.

Η EQC θα λανσαριστεί μέσα στο 2019, ωστόσο, η γερμανική εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες, με την προκαταβολή να ορίζεται στα 2.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης