Η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του μικρομεσαίου hatchback είναι έτοιμη. Η κορεατική φίρμα ανακοίνωσε ότι η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουλίου, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser video.

Το i30N αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του έτους. Φέρει αεροδυναμικό bodykit και σπορ χαρακτηριστικά, όπως διαχύτη, πτέρυγα, σπόιλερ, μεγάλες ζάντες και ελαστικά Pirelli P-Zero. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας ο οποίος θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 250 και 275 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, σπορ σύστημα εξάτμισης και ESC δύο σταδίων. Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ από τα τέλη του 2018 θα είναι διαθέσιμο και με το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Το γράμμα N έχει εμπνευστεί από το Nurburgring όπου εδρεύει το τμήμα επιδόσεων της Hyundai και από την πόλη Namyang, στην Κορέα, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης