Έφθασε η ώρα του νέου μικρού SUV της Toyota

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:46
Έφθασε η ώρα του νέου μικρού SUV της Toyota

Στις αρχές Μαρτίου, η ιαπωνική φίρμα είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα ολοκαίνουριο μοντέλο. Το ντεμπούτο θα γινόταν στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ωστόσο η ακύρωση του ελβετικού σαλονιού άλλαξε τα σχέδια της Toyota.

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μην αποκαλύψουν ούτε διαδικτυακά το αυτοκίνητο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, με την κατάσταση να αλλάζει προς το καλύτερο και τα μέτρα περιορισμού να χαλαρώνουν σταδιακά σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων Μέσων, τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται από την Toyota Motor Europe, τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου compact SUV θα γίνουν πολύ σύντομα, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο πατάει στην πλατφόρμα TNGA-B, την ίδια δηλαδή με το Yaris, αλλά δεν θα είναι απλώς ένα υπερυψωμένο Yaris. Θα έχει διαφορετική σχεδίαση, νέο αμάξωμα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα με την ονομασία «Hybrid AWD-i» και η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, κάτι που σπάνια βλέπουμε στην κατηγορία των μικρών SUV.

Όσο για την κατασκευή του, θα γίνει στο εργοστάσιο του Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου παράγεται και το δημοφιλές supermini.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:48