Οι νέοι Turbo βενζινοκινητήρες της σειράς FireFly της Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλαμβάνονται στους πιο προηγμένους τεχνολογικά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας επιδόσεις και οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοτέρ 1.0 και 1.3 λίτρου Turbo FireFly τα οποία εφοδιάζουν τα Fiat 500X και Jeep Renegade εξασφαλίζουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οδηγικής ευχαρίστησης και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Οι κινητήρες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Bielsko-Biala του ομίλου FCA στην Πολωνία. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι μία από τις πιο σύγχρονες του είδους και πιο παραγωγικές, έχοντας λάβει τη διάκριση «World Class Manufacturing Gold Medal» Πρόσφατα, βγήκε από τις εγκαταστάσεις το μοτέρ με αριθμό «100.000» – σε λιγότερο από έναν χρόνο από την έναρξη της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη γενιά μηχανικών συνόλων είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητα της Fiat. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνο. 

Παράλληλα, οι κινητήρες FireFly ξεχωρίζουν για την αντοχή και την αξιοπιστία τους. Η έξυπνη αρχιτεκτονική τους εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό κοινών μηχανικών μερών για τις διάφορες εκδόσεις, καλύτερη οργάνωση της γραμμής παραγωγής και ευελιξία όσον αφορά μελλοντικές εξελίξεις με τη δημιουργία υβριδικών συστημάτων. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης