Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το να δεχθείς μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένο. Το να σου έρθει, όμως, στο σπίτι φωτογραφία μαζί με την κλήση για το αυτοκίνητό σου το οποίο ήταν πάνω στον γερανό της Οδικής, πρώτη φορά συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό συνέβη στη Γαλλία και, σύμφωνα με το πρόστιμο που ταχυδρομήθηκε στον ιδιοκτήτη, η κάμερα της Τροχαίας φωτογράφισε το αυτοκίνητό του στις πεντέμισι το χάραμα να κινείται στον αυτοκινητόδρομο Peripherique του Παρισιού με ταχύτητα 79 χλμ./ώρα, ενώ το όριο είναι 70 χλμ./ώρα.

Βέβαια, φαίνεται πως οι αστυνομικοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν τη φωτογραφία για να δουν πως καμία ρόδα δεν κινείται, δεν υπάρχει κανένας πίσω από το τιμόνι και το αυτοκίνητο είναι σβηστό και επάνω στον γερανό της οδικής βοήθειας.

Η εν λόγω κάμερα είναι μη επανδρωμένη συσκευή Morpho και η όλη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, από τη λήψη της φωτογραφίας μέχρι την έκδοση του προστίμου. Βέβαια, κάποιος υπάλληλος οφείλει να ταχυδρομήσει το υλικό και φαίνεται πως από βιασύνη δεν κοίταξε καν τη φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και ο ιδιοκτήτης του γαλλικού σπορ αυτοκινήτου δεν θα πληρώσει το πρόστιμο, έχοντας ως κύρια απόδειξη την ίδια τη φωτογραφία που συνόδευε την κλήση της Τροχαίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης