Τα σενάρια περί αποχώρησης του Matthias Muller από την ηγεσία του VW Group επιβεβαιώθηκαν, με το εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού ομίλου να ανακοινώνει τον αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο του VW Group ανέφερε ότι ο Muller αποχώρησε από τη θέση του CEO έπειτα από κοινή απόφαση. Επικεφαλής του ομίλου είναι από σήμερα ο Herbert Diess.

Φυσικά, ο 65χρονος Γερμανός δεν έφυγε με άδεια χέρια! Έλαβε αποζημίωση 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και έληγε το συμβόλαιό του, θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό του, ο οποίος ανέρχεται στα 2.900 ευρώ ημερησίως!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάρθρωσης διαχείρισης του ομίλου, οι μάρκες του group θα χωριστούν σε τρεις ομάδες: στη «Volume» στην οποία θα ανήκουν οι Seat, Skoda και Volkswagen, στην «Premium» όπου υπάρχει μόνο η Audi και στη «Super Premium» με τη συμμετοχή των Bentley, Bugatti, Lamborghini και Porsche.

Αλλαγές έγιναν σε όλο το διοικητικό συμβούλιο, ενώ αναπροσαρμόστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο το σχήμα σε κάθε τομέα και να λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις όπου απαιτείται. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης