Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας, για πιθανή χρησιμοποίηση παράνομου λογισμικού στους κινητήρες των μοντέλων της, αντίστοιχο με αυτό της VW.

Κλιμάκια της κυβέρνησης, έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Renault και κατέσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ορισμένων διευθυντών της εταιρείας, προκειμένου να τους ελέγξουν. Οι Αρχές είχαν ενδείξεις ότι η γαλλική φίρμα παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένους κινητήρες, κάτι το οποίο αρνείται κατηγορηματικά η Renault.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο έλεγχος έγινε την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ségolène Royal. Η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση, με τη διοίκηση να τονίζει πως συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές και δεν ανησυχεί για τίποτα.  

Παρόλα αυτά, η είδηση και μόνο της εφόδου, προκάλεσε φόβο στην αγορά και τους επενδυτές, με τη μετοχή της Renault να εμφανίζει πτώση κατά 20% (από τα €86,6 στα €69,7), επηρεάζοντας και τους υπόλοιπους κατασκευαστές στην Ευρώπη. Η μετοχή του ομίλου FCA έκανε βουτιά κατά 7,87%, της Peugeot 6,8%, της Daimler 5,7%, της BMW 4,6%, και της VW 4,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης