Μέσω μιας teaser φωτογραφίας που δείχνει το ολοκαίνουργιο μοντέλο της σκεπασμένο με πράσινο σεντόνι και από πίσω να πλησιάζει μια αρκούδα, η Skoda ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως το όχημα ονομάζεται Kodiaq -έχει εμπνευστεί από την αρκούδα Kodiak που ζει στην Αλάσκα- και ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων SUV. Το νέο μοντέλο έχει πολλά κοινά σημεία με τα Seat Ateca και VW Tiguan, ωστόσο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, με το μήκος να φθάνει τα 4,7 μέτρα (έναντι 4,36μ. και 4,49μ. αντίστοιχα), το πλάτος το 1,90μ. και το ύψος το 1,68μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυξημένες διαστάσεις υπόσχονται τη βέλτιστη ευρυχωρία στο εσωτερικό, με τη διάταξη των θέσεων να είναι 2+3+2. Παράλληλα, αρκετά μεγαλύτερο είναι το εσωτερικό, με τους σχεδιαστές της τσεχικής φίρμας να έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πρακτικότητα της καμπίνας.

Η αισθητική του είναι τολμηρή και μοντέρνα, ενώ κάτω από το καπό αναμένεται να τοποθετηθούν οι γνωστοί κινητήρες του VW Group, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 TSI των 115 ίππων, ο 1.4 TSI με τους 150 ίππους και κάποιος εκ των 1.8 ή 2.0 TSI. Στους diesel θα δούμε τους 1.6 TDI και 2.0 TDI απόδοσης 148 και 187 ίππων. Όσο για την κίνηση, θα μεταδίδεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δείτε όλα τα μοντέλα της Skoda πατήστε εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης