Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ριβιέρα της Αττικής, η BMW Hellas παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του επιτυχημένου compact πολυτελούς μοντέλου της γκάμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια Σειρά 1, γνωστή και ως «άσος» των Βαυαρών, είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στη χώρα μας, με τις τιμές για τη βασική έκδοση 118i με τον 1.500άρη κινητήρα των 140 ίππων να ξεκινούν από 26.125 ευρώ. Αντίστοιχα, η έκδοση 116d με τον diesel 1.5 λίτρου απόδοσης 116 ίππων κοστίζει 26.460 ευρώ.

Άμεσα διαθέσιμες είναι και οι ισχυρότερες 118d με τους 150 ίππους, 120d xDrive (190 ίπποι) και M135i xDrive (306 ίπποι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βασικές εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic επτά σχέσεων και οι μεγαλύτερες με το 8άρι Steptronic.

Αρκετά πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου, με την BMW να προσφέρει ειδικά πακέτα σε δελεαστικές τιμές. Η Σειρά 1 περιλαμβάνει στάνταρ οθόνη 8,8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα ΑRB (actuator contiguous wheel slip limitation) για έλεγχο των τροχών και πλειάδα τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού.

Οι ανώτερες εκδόσεις φέρουν την εντυπωσιακή οθόνη 10,25 ιντσών, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αντίστοιχης διαμέτρου, το πρωτοποριακό head-up display 9,2 ιντσών, την πανοραμική γυάλινη οροφή, το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond και πολλά ακόμη.

Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες.

Να σημειώσουμε ότι η Σειρά 1 πατά σε νέα πλατφόρμα, με την κίνηση να μεταφέρεται για πρώτη φορά στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει ένα μείγμα οδηγικής απόλαυσης και δυναμικής υπεροχής σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία.

Την αποκάλυψη της 1 Series έκανε ο πρόεδρος και CEO του BMW Group Hellas, Karim Christian Haririan, με τον διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας, Κωνσταντίνο Διαμαντή.

 

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η καινούργια BMW 1 Series

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης