Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα SUV πουλάνε σαν ζεστό ψωμί και μπορεί η VW να διαθέτει ήδη αρκετές επιλογές, όμως ποτέ δεν είναι αρκετές. Επενδύει στην πιο hot κατηγορία με ένα ακόμα μοντέλο το οποίο ονομάζεται Taigo και έρχεται να συνυπάρξει με τα ομόσταυλα αδέρφια του T-Cross, T-Roc, Tiguan και Touareg προσφέροντας μία ακόμη επιλογή στους υποψήφιους αγοραστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις διαστάσεις του να είναι 4.266χλστ. μήκος, 1.757χλστ, πλάτος και 1.518 χλστ. ύψος και έχοντας ως βάση του την αρθρωτή εγκάρσια πλατφόρμα MQB της VW, το νέο Taigo φέρνει μία πιο σπορτίφ αύρα στην γκάμα των Γερμανών. 

Κοιτάζοντας σε ακόμα πιο νεανικό αγοραστικό κοινό, τονίζει στον περιπετειώδη χαρακτήρα του με πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς, με λεπτή φωτεινή λωρίδα στην μάσκα αλλά και LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος. Η κουπέ αισθητική είναι όμορφη και σίγουρα η κομψότητα συναντά σε απόλυτη συμμετρία την σπορ διάθεση του μοντέλου με την ζυγαριά να βρίσκεται ακριβώς στην μέση.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και πέντε ενήλικες ενώ το πορτμπαγκάζ διαθέτει 440 λίτρα μέγεθος για τα οικογενειακά βάρη. Το στήσιμο της καμπίνας είναι πλέον γνώριμο με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής η οποία εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων MIB3. 
Φυσικά ο εξοπλισμός είναι πλήρης έχοντας όλα τα απαραίτητα αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.Drive για ταχύτητες έως και 210χλμ./ώρα την ώρα που κάτω από το καπό του υπάρχει ο 1.000άρης TSI με απόδοση είτε 95 είτε 110 ίππων. Κορυφαία επιλογή ο 1.5 TSI των 150 ίππων, ενώ στον τομέα του κιβωτίου υπάρχει και το 5άρι χειροκίνητοι σασμάν αλλά και το εξαιρετικό αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα η τιμή εκκίνησης του νέου Taigo είναι στα 21.100 ευρώ με τον 1.000άρη των 95 ίππων στην χειροκίνητη έκδοση. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης