Η εποχή της αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στους δημόσιους δρόμους ανεπτυγμένων πόλεων, αυτοκίνητα που κινούνται τελείως μόνα τους, φρενάρουν, επιταχύνουν, αντιδρούν, παρκάρουν και «διαβάζουν» οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατασκευαστές και οι συνεργάτες τους δαπανούν τεράστια ποσά για να τελειοποιήσουν την πρωτοποριακή τεχνολογία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Uber Advanced Technologies Group. Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης οχημάτων και υπηρεσιών μετακίνησης, δημιούργησε μία ολόκληρη πόλη προκειμένου να μπορεί να δοκιμάσει το αυτόνομο σύστημα που αναπτύσσει.

Ο πλασματικός αυτός κόσμος της Uber, βρίσκεται στο Pittsburgh της Pennsylvania και ονομάζεται ALMONO. Ουσιαστικά, πρόκειται για «ψεύτικη» πόλη, αφού δεν κατοικεί κανένας, εκτός από τους επιστήμονες και τεχνικούς της εταιρείας που απασχολούνται στο project. Καταλαμβάνει έκταση 3.350 m2 και σύντομα θα διπλασιαστεί. Περιλαμβάνει δρόμους, κόμβους, διασταυρώσεις, εικονικά οχήματα, πεζούς σε μορφή dummies, προσομοιώνοντας κάθε σενάριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτόνομα οχήματα κινούνται συνεχώς, αντιμετωπίζοντας τις πιο ακραίες καταστάσεις. Στόχος της Uber είναι αξιολογήσει όλα τα σενάρια, έτσι ώστε, όταν το σύστημα περάσει πλήρως στην παραγωγή να είναι πανέτοιμο για τον πραγματικό κόσμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης