Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης καθιερώθηκε από την UNESCO το 1999, ως μια στιγμή για να προβληθεί η δύναμη της γλώσσας και να αναδειχθεί η δημιουργικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας λοιπόν, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, η Bentley ζήτησε από πέντε σύγχρονους ποιητές να εμπνευστούν από τα μοντέλα της. Σε κάθε ποιητή δόθηκε από ένα αυτοκίνητο προκειμένου να το βιώσει στην καθημερινότητά του.

Για να δημιουργήσουν το έργο τους, χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα, από χειρόγραφες σημειώσεις, έως φωνητικές εγγραφές στα τηλέφωνά τους, ψηφιακά μέσα, φωτογραφίες και βίντεο.

Οι πέντε ποιητές στους οποίους ανάθεσε το project η Bentley ήταν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Rhael Cape: Γράφει και εκδίδει με το ψευδώνυμο «LionHeart». Βραβευμένος Βρετανός ποιητής και «καλλιτέχνης λέξεων «, που εκτός άλλων είναι και επιτυχημένος αρχιτέκτονας ενώ παρουσιάζει τακτική εκπομπή για την ποίηση στο BBC Radio London. Το ποίημα του LionHeart εκφράζει την εκτίμησή του για τον σχεδιασμό της Bentley και πώς αυτό μεταφράζεται αλληγορικά μέσα από τα ταξίδια.

Charly Cox: Η συγγραφέας είναι διάσημη από την εφηβεία της. Το ποίημα της Charly καταγράφει την εμπειρία της στην οδήγηση της Continental GT Convertible. Περιγράφει το αίσθημα της ελευθερίας, που οδηγεί σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Shaquille-Aaron Keith: Βρετανός ποιητής με καταγωγή από το Τρινιντάντ, εικονογράφος, καλλιτέχνης και αστέρι του YouTube. Το ποίημα του Shaquille απεικονίζει τη Bentley Flying Spur ως μέσο φυγής, έναν ασφαλή και πολυτελή χώρο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας μουσική.

Irina Dubtsova: Πολυβραβευμένη Ρωσίδα ποιήτρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια. Στην καριέρα της, έχει γράψει στίχους για πάνω από 100 τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες και έχει πάθος για τη γλώσσα και τη δύναμή της στη μουσική και τις τέχνες. Το ποίημα της Irina είναι ρομαντικό και λυρικό και μιλάει για τον έρωτά της με τη Flying Spur, που όπως δήλωσε την ενέπνευσε να γράψει το καλύτερο τραγούδι της.

Leticia Sala: Ισπανίδα καλλιτέχνης και συγγραφέας που ζει στη Βαρκελώνη. Η Leticia είναι τακτική συνεργάτης σε περιοδικά όπως η Vogue Spain, η Vogue Italy και η Vogue International, δημοσιεύοντας ποιήματα και σκέψεις. Επίσης, γράφει σενάρια και στίχους τραγουδιών για διεθνώς φημισμένους Ισπανούς καλλιτέχνες. Το ποίημα της Leticia είναι μια περιγραφή ενός ταξιδιού της Continental GT Convertible, αλλά μεταφορικά αντιπροσωπεύει το συναισθηματικό ταξίδι ενός ζευγαριού.

 

Αυτά είναι τα πέντε μοναδικά, εξαιρετικά ποιήματα:  

Το κορυφαίο touring του κόσμου

Η Bentley διαθέτει το πιο πολυτελές plug-in hybrid SUV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης