Η τσεχική μάρκα συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην παγκόσμια αγορά, με τη φετινή χρονιά να κλείνει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της θα ξεπεράσει το 1.000.000 πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους πρώτους 11 μήνες του χρόνου, η Skoda κατέγραψε 955.300 ταξινομήσεις, με τον Νοέμβριο να είναι ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών, αφού παρέδωσε στους πελάτες της 90.200 αυτοκίνητα. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είναι βέβαιο ότι θα έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Winfried Vahland.  

Πρόκειται για ένα έτος-ορόσημο για τη θυγατρική μάρκα του VW Group, αποδεικνύοντας ότι τα μοντέλα της έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Κίνα με 46,9%, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, η Γερμανία είναι πρώτη χώρα σε πωλήσεις με 12.100 αυτοκίνητα μόνο τον Νοέμβριο και η Τσεχία δεύτερη με 6.500 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι η νέα Octavia, με τα Rapid και Fabia να ακολουθούν. Το τελευταίο άλλαξε γενιά πρόσφατα, οπότε οι πωλήσεις αφορούν την προηγούμενη εκδοχή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης