Εκνευρισμός στην Land Rover για τον κινέζικο κλώνο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, 11:58
Εκνευρισμός στην Land Rover για τον κινέζικο κλώνο

Στην έκθεση του Guangzhou, η κινεζική εταιρεία LandWind παρουσίασε το νέο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο είναι πιστό αντίγραφο του Range Rover Evoque.

Ονομάζεται Χ7 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας θα λανσαριστεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2015, με τιμή 15.500 ευρώ, περίπου. Ο κλώνος του βρετανικού SUV, τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο turbo κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 190 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή προαιρετικά από αυτόματο 8αρι.

Το αυτοκίνητο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, χάρη στην ομοιότητά του με το Evoque. Οι άνθρωποι της Land Rover όμως, δεν χάρηκαν τόσο με το κινεζικό αντίγραφο και ετοιμάζουν μήνυση στην LandWind.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Dr Ralf Speth, πρόκειται για μια απογοητευτική αντιγραφή και αυτό που συνέβη αποτελεί παράβαση των διεθνών κανονισμών. «Αυτό που συμβαίνει είναι απογοητευτικό. Η πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στην Jaguar Land Rover και το X7 αποτελεί παράβαση των διεθνών κανονισμών. Ως εταιρία, έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα με τον εταίρο μας, την Chery. Θα μιλήσω μαζί τους για να βρούμε ένα τρόπο να μην συνεχιστεί αυτή η αντιγραφή. Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι ευτυχισμένοι σε οποιεσδήποτε ενέργειες που υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας. Θα σταθούμε απέναντι σε οτιδήποτε καταστρέφει τις δυνατότητες κερδοφορίας και την ακεραιότητα των εργοστασίων μας».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, 11:58