Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στα μέσα του περασμένου μήνα, η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Sports Activity Coupe μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Kodiaq GT αποτελεί την coupe εκδοχή του δημοφιλούς SUV και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση Guangzhou Motor Show της Κίνας, στις 16 Νοεμβρίου. Η αισθητική του είναι ξεκάθαρα σπορτίφ, με την κεκλιμένη οροφή, το τονισμένο πίσω τμήμα με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα, τα μυώδη φτερά και τις μεγάλες ζάντες να κλέβουν την παράσταση. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,63 μέτρα, το πλάτος 1,88μ., το ύψος 1,65μ. και το μεταξόνιο 2,79μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα καθίσματα. Οι Τσέχοι έχουν τοποθετήσει μπάκετ δερμάτινα με χειροποίητες ραφές και ανθρακονήματα στο άνω τμήμα, τα οποία προσφέρουν τέλεια στήριξη στο σώμα. Το τιμόνι είναι τύπου flat-bottom, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες. Επίσης, διακρίνονται τα διακοσμητικά από carbon στο ταμπλό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος TSI κινητήρας βενζίνης απόδοσης 186 και 220 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση. Αρχικά, το Kodiaq GT θα προσφέρεται μόνο στην αγορά της Κίνας. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, καθώς τα SUV της Skoda σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης