Έπειτα από την αποκάλυψη του εξωτερικού αμαξώματος και πιο συγκεκριμένα του πίσω τμήματος, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από την καμπίνα του νέου πρωτότυπου μοντέλου της.

Το UX υιοθετεί την πιο ακραία σχεδιαστική γλώσσα στο εσωτερικό, εντυπωσιάζοντας με το φουτουριστικό design και τις προηγμένες τεχνολογίες. To περιβάλλον είναι high tech, με την κλασική οθόνη αφής να έχει αντικατασταθεί από μια πολύγωνη κρυσταλλική οθόνη. Το σύστημα πολυμέσων προβάλλεται σαν τρισδιάστατο ολόγραμμα, χάρη στο προηγμένο 3D Human Machine Interface.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά από το τιμόνι υπάρχει μια εξελιγμένη οθόνη με ολογραφικές απεικονίσεις, προβάλλοντας όλες τις πληροφορίες είτε αναλογικά, είτε ψηφιακά. Οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, τα παράθυρα και οι κλειδαριές στις πόρτες λειτουργούν με ηλεκτροστατική τεχνολογία, με το σχήμα κάθε επιφάνειας θαρρείς και έχει ξεπηδήσει από ταινίας φαντασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο, ανήκει στην κατηγορία των compact crossover, τοποθετείται κάτω από το NX και αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2017. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρωτότυπο θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού, όπου και θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης