Η νέα γενιά του hot hatch της Ford είναι έτοιμη να λανσαριστεί στην αγορά, με την αμερικανική εταιρεία να ανακοινώνει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο Focus RS τροφοδοτείται από τον 2.3 Ecoboost κινητήρα, απόδοσης 350 ίππων στις 6.800 σ.α.λ. και 440 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ. που με τη λειτουργία overboost εκτοξεύεται στιγμιαία στα 470 Nm. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ειδικά τροποποιημένο ώστε να αντέχει την υψηλή ροπή, με το σύστημα start/stop να είναι στο βασικό εξοπλισμό.

Διαθέτει προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, λειτουργία Drift Mode και πρόγραμμα Drive Mode, με την εξέλιξη να έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το τμήμα Ford Performance. Χάρη στο launch control επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 266 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Ford στη Γερμανία και θα μπει στη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2015, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (Nitrous Blue, Frozen White, Absolute Black και Stealth Gray), με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από 39.000 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης