Στην κορυφή της κατηγορίας plug-in hybrid, όσον αφορά τις πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους βρέθηκε το Outlander PHEV, ξεπερνώντας τις 40.000 μονάδες από τον Οκτώβριο του 2013 οπότε και ξεκίνησε το λανσάρισμά του έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη αγορά σε πωλήσεις είναι η Ολλανδία με 17.733 μονάδες, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 11.975 αυτοκίνητα. Αρκετά πιο πίσω είναι η Σουηδία με 3.195 μονάδες, η Νορβηγία με 2.502, η Γερμανία με 2.132 και η Γαλλία με 1.127.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εμπιστεύθηκαν το Outlander PHEV, χάρη στην προηγμένη μηχανολογία και την εξαιρετική απόδοση του υβριδικού συνόλου. Το μοντέλο της Mitsubishi τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχοντας κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα με μια φόρτιση διάρκειας τριών ωρών, ενώ σε συνδυασμό, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 44 γρ./χλμ. Φυσικά, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του, είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις και τα προνόμια που προσφέρουν οι κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών για την αγορά του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης