Στην προσπάθεια να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να μειώσει την καταπόνηση των εργαζομένων, η Hyundai ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό εξωσκελετικό γιλέκο (VEX).

Το γιλεκο διαθέτει πολυκεντρικό άξονα που συνδυάζει πολλαπλά σημεία περιστροφής με μυϊκή βοήθεια πολλαπλών συνδέσμων, μιμούμενο την κίνηση των ανθρώπινων αρθρώσεων για ενίσχυση της στήριξης και της κινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζυγίζει μόλις 2,5 κιλά και φοριέται σαν σακίδιο. Ο χρήστης τοποθετεί τα χέρια του μέσα από τους ιμάντες ώμου και στη συνέχεια το στερεώνει στο στήθος και στη μέση. Προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος του σώματος του ανθρώπου και μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα.

Το VEX απευθύνεται σε εργαζομένους της γραμμής παραγωγής, των οποίων η δουλειά κατά κύριο λόγο αφορά σε εργασίες που εκτελούνται στο ύψος του κεφαλιού, όπως η σύσφιγξη μπουλονιών στο κάτω μέρος των οχημάτων, η τοποθέτηση σωλήνων φρένων και η τοποθέτηση εξατμίσεων.

Παράλληλα, η κορεατική εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη μιας εξωσκελετικής καρέκλας (Chairless Exoskeleton- (CEX), η οποία βοηθά τους εργαζομένους να διατηρούν καθιστή θέση χωρίς σκαμνί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζυγίζοντας 1,6 κιλά, το προϊόν είναι ελαφρύ, εξαιρετικά ανθεκτικό και ικανό να αντέξει βάρος μέχρι 150 κιλά.

Οι ζώνες μέσης, μηρού και γονάτων της CEX μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο μέγεθος και στο ύψος του σώματος του χρήστη.

Διαθέτει επίσης τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις γωνίας (85/70/55 μοίρες), μειώνοντας την ενεργή συμμετοχή των πίσω και των κάτω μυών του σώματος του χρήστη κατά 40%, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποτελεσματικότητα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης