Η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καθώς ευθύνεται για το 30% των τροχαίων ατυχημάτων. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων είναι αρκετά «τσουχτερά» και όχι άδικα.

Από την άλλη ωστόσο, υπάρχουν οδηγοί που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμα και επικίνδυνοι λόγω της πολύ χαμηλής ταχύτητας που κινούνται στον δρόμο. Η Αγγλία, χώρα – πρότυπο σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, πριν από δύο χρόνια θέσπισε νέο νόμο για την κίνηση στη μεσαία λωρίδα των αυτοκινητόδρομων, καθιστώντας παράνομη τη χαμηλή ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, ένας οδηγός έλαβε πρόστιμο 100 λιρών, διότι κινούνταν στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου M62 με χαμηλότερη ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο. Μάλιστα, αγνοούσε και τα σήματα των αστυνομικών που τον ακολουθούσαν με το περιπολικό. Επίσης, δεν παρευρέθηκε ούτε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα το πρόστιμο να ανέβει στις 500 λίρες και επιπλέον καλείται να πληρώσει άλλες 440 λίρες για χρεώσεις της δίκης.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης