Για ένατη συνεχή χρονιά η ομάδα TUCer του Πανεπιστημίου Κρήτης θα λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2016, έχοντας ως στόχο την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Urban Concept – Hydrogen (οχήματα πόλης με καύσιμο το υδρογόνο) με το αυτοκίνητο «Σπύρος Λούης» και συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη νίκη. Ο εφετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο (30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου), με τη συμμετοχή 200 ομάδων από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Η TUCER (Technical University of Crete Eco Racing) είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων από το 2007. Υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα οποία γίνεται εξ ολοκλήρου κάθε κατασκευή. Αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα οχήματα καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων, αλλά αποτελούν και αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάιο του 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στον διεθνή Μαραθώνιο οικονομίας της Shell. Εφέτος στοχεύει στην ένατη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και παραμένει το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που μετέχει στη μεγάλη κατηγορία αστικών οχημάτων (Urban Concept). Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης