Στο Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες ορισμένοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου και οι dealers της Lamborghini, προκειμένου να δοκιμάσουν το νέο supercar.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Μέσων του κόσμου και οι συνεργάτες της Ιταλικής εταιρείας, βίωσαν μια εκπληκτική εμπειρία, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την υπέροχη Aventador SV LP 750-4 σε μια εκπληκτική πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικοδεσπότης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, με τους επαγγελματίες οδηγούς της φίρμας, να δίνουν το ρυθμό. Θυμίζουμε πως η Aventador Superveloce, τροφοδοτείται από τον V12 6.5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 750 ίππων και 690 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να  ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, με τα carbon κεραμικά φρένα να ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, το βάρος του αμαξώματος έχει μειωθεί κατά 50 κιλά σε σχέση με την απλή Aventador, με την αναλογία κιλών/ίππο να είναι βελτιωμένη κατά 10%. Οι αναβαθμίσεις που έγιναν στην αεροδυναμική, είχαν ως αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη να αυξηθεί κατά 170%, με την πίσω πτέρυγα να ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το ελαφρύ, εύκαμπτο και ανθεκτικό υλικό Carbon Skin. Καινούργια είναι και τα καθίσματα από carbon και alcantara, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η τιμή έχει οριστεί στα 327.000 ευρώ (χωρίς φόρους), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί και οι 600 μονάδες που θα παραχθούν έχουν πωληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης