Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Opel παρουσίασε επίσημα το Manta GSe ElektroMOD, ένα μοναδικό μοντέλο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα του πρώτου Manta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το one off αυτοκίνητο συνδυάζει την κλασική εμφάνιση ενός style icon και την προηγμένη τεχνολογία για βιώσιμη μετακίνηση. Ουσιαστικά, αποτελεί τον προάγγελο του νέου τμήματος αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων επιδόσεων της γερμανικής φίρμας.

Παρά τις σύγχρονες τεχνολογίες που ενσωματώνει, παραμένει ένα κλασικό σπορ αυτοκίνητο με ρετρό design.

Ενσωματώνει ένα H Opel ετοιμάζει νέο brand καινοτόμο, εκσυγχρονισμένο σύστημα κίνησης, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 147 ίππους και 255 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και η μπαταρία χωρητικότητας 31 kWh, παρέχει αυτονομία 200χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και η συνήθης φόρτιση της μπαταρίας γίνεται μέσω ενός ενσωματωμένου φορτιστή 9.0 kW για μονοφασική και τριφασική φόρτιση AC.

 

Μοντέρνα υπογραφή

Εξαισια αισθητική με ρετρό στοιχεία και σύγχρονες τεχνολογίες.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε έντονη κίτρινη απόχρωση «NEON» με μαύρο καπό. Το σήμα της Opel στην μάσκα είναι φωτιζόμενο, οι προβολείς full LED και τα πίσω φώτα τρισδιάστατα.

Πατάει σε ελαστικά 195/40 R17 μπροστά και 205/40 R17 πίσω με ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών της Ronal. Στο πορτμπαγκάζ αποτυπώνεται το λογότυπο «Manta» με τη νέα, μοντέρνα γραφή της Opel.

Το εσωτερικό υιοθετεί την πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία της Opel. Τα κλασικά στρογγυλά όργανα ανήκουν στο παρελθόν. Τη θέση τους έχει πάρει τώρα ένα φαρδύ Pure Panel, όπως στο νέο Mokka.

Δύο ενσωματωμένες και προσανατολισμένες στον οδηγό οθόνες 12 και 10 ιντσών, προβάλλουν σημαντικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως την κατάσταση φόρτισης και την αυτονομία. Η μουσική αναπαράγεται μέσω Bluetooth από τον θρυλικό ενισχυτή Marshall – αρμονική συνύπαρξη σύγχρονου και κλασικού.

Τα σπορ καθίσματα με την κεντρική κίτρινη διακοσμητική γραμμή προσφέρουν άνεση και πλευρική στήριξη. Το τιμόνι Petri τριών ακτίνων διατηρεί τη χαρακτηριστική κίτρινη ρίγα, με τις matt grey επιφάνειες στο cockpit και τα πάνελ θυρών να εναρμονίζονται άριστα με τα υπόλοιπα κίτρινα και μαύρα στοιχεία. Η οροφή φέρει επένδυση από Alcantara, ολοκληρώνοντας το κομψό περιβάλλον του Manta GSe ElektroMOD.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το καλώδιο της Opel φορτίζεις παντού

To plug-in υβριδικό SUV της Opel με τις off-road ικανότητες

Η τιμή του ηλεκτρικού Opel Mokka στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης