Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η νέα Porsche Cayman GT4 RS, που αναμένεται σύντομα στην αγορά, δεν έχει κρατηθεί και τόσο μακριά από το φωτογραφικό φακό αφού, ουκ ολίγες φορές, το αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί να… «τριγυρίζει». Σήμερα, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, ανακοίνωσε πως η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση της Cayman ολοκληρώνει τις τελικές της δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στον ερχόμενο μήνα, περιμένουμε να γίνει η επίσημη αποκάλυψη. Βέβαια, η εξωτερική εικόνα του μοντέλου δεν κρύβει κάποιες εκπλήξεις, μια και οι φωτογραφίες του κυκλοφορούν ελεύθερες πια παντού.

Ελαφρύτερη, ισχυρότερη και πιο στημένη για πίστα, η νέα Porsche Cayman GT4 RSΔείχνει ακριβώς όπως θα ελπίζαμε. Επιθετικότερο στο εμπρός μέρος με μεγάλες εισαγωγές αέρα και πίσω να ξεχωρίζει η μεγάλη φτερούγα. Το αυτοκίνητο δικαιολογεί πλήρως τα χαρακτηριστικά ενός «RS». Είναι ελαφρύτερο σε βάρος, παράγει μεγαλύτερη καθοδική δύναμη, είναι ισχυρότερο και φυσικά προσφέρει ανόθευτα ποσοστά αδρεναλίνης, σε αυτόν που θα βρεθεί στη θέση του οδηγού, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. 

Οι βελτιώσεις της έκδοσης «RS» στέφονται με επιτυχία και στην πραγματική ζωή, μια και ο χρόνος που σημειώνει στο Nurburgring στο Nordschleife είναι 7:04.511 λεπτά, δηλαδή 23,6 δευτερόλεπτα λιγότερο, σε σχέση με την «απλή» GT4. Για λόγους ασφαλείας του οδηγού, η Porsche χρησιμοποίησε για την πίστα αγωνιστικό κάθισμα, ενώ τα ελαστικά ήταν τα Michelin Pilot Sport Cup 2 R, που κανονικά προσφέρονται προαιρετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος της «GT4 RS» στην πίστα, σε σχέση με την «απλή GT4» ήταν καλύτερος κατά 23,6 δευτερόλεπτα Η απόδοση του 4λιτρου 6κύλινδρου κινητήρα, με τον οποίο εφοδιάζεται η Cayman GT4 RS, παραμένει «μυστήριο». Στην GT4, η ισχύς είναι 414 ίπποι με 418 Nm ροπής. Στην περίπτωση της «RS», οι φήμες κάνουν λόγο για ιπποδύναμη κοντά στους 500 ίππους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα Porsche Cayman GT4 RS, θα υπάρξουν ταυτόχρονα με την παρουσίασή της, τον προσεχή Νοέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσες Porsche πουλήθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2021

Η νεα Porsche 911 GT3 Cup κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους αγώνες endurance

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης