Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έχει συμβάλλει στην εξέλιξη των 911 GT2 RS και GT3 RS. Αγωνίστηκε με την ομάδα της Porsche στο πρωτάθλημα αντοχής και πλέον αποτελεί ένας από τους παγκόσμιους πρεσβευτές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθαρόαιμο sportcar με 450 ίππουςΟ λόγος για τον Mark Webber, τον πρώην οδηγό της Formula 1. Ο Αυστραλός είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να τεστάρει τις δυνατότητες πανίσχυρων sportcar, όπως της καινούριας 911 Carrera S. Έχει την εμπειρία, μπορεί να πιέσει στο όριο και να αντιληφθεί τα πάντα πάνω στο αυτοκίνητο.

Πρόσφατα, μπήκε με το υπέροχο σπορ μοντέλο της Porsche στην πίστα «The Bend» στην Αδελαΐδα. Αφού έκανε ορισμένους γρήγορους γύρους και ντρίφταρε τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο,  εξέφρασε την άποψή του.

Σύμφωνα με 45χρονο, η 911 Carrera S με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων boxer κινητήρα των 450 ίππων είναι ένα απολαυστικό sportcar. Απόλυτα σταθερό και ταχύτατο. Η λειτουργία «Wet Mode» είναι υποδειγματική, όπως και η γενική ισορροπία του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα 0-200 χρειάζεται περίπου 10 δευτερόλεπτα με ενεργοποιημένο το launch control και τέταρτη σχέση στο κιβώτιο. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, σταματά στα 308 χλμ./ώρα.

 

 

Τι ελαστικά φοράει το «όπλο» της Porsche;

Εκπληκτικά γρήγορη η Porsche Panamera Turbo S

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης