Τα σχέδια για ενίσχυση της συνεργασίας με το Πολυτεχνείο του Τορίνο και επέκταση του κέντρου μηχανολογικής εξέλιξης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της General Motors, Dan Ammann, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της GM Powertrain Europe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GM θα επεκτείνει το χώρο που διατηρεί στην Πολυτεχνειούπολη με την ονομασία «Cittadella Politecnica», δημιουργώντας μια νέα εγκατάσταση, αποκλειστικά αφιερωμένη σε εξειδικευμένα εργαστήρια, γραφεία και ισχυρές υπολογιστικές μηχανές. Παράλληλα, θα προσλάβει 60 ακόμα εργαζόμενους, απαριθμώντας συνολικά 710 άριστα καταρτισμένους μηχανικούς.

Η GM Powertrain Europe ιδρύθηκε το 2005 και είναι το κέντρο καινοτομίας και εξέλιξης για κινητήρες diesel, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και συστήματα κίνησης για τις μάρκες Opel/Vauxhall και Chevrolet. Εκεί γίνεται ο σχεδιασμός, η μελέτη των εικονικών εξαρτημάτων και οι δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη, το κέντρο εφοδιάζει τα οχήματα Opel με σύγχρονους κινητήρες diesel, όπως τον προηγμένο 1.6 CDTI, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και απόδοση. Η ανάπτυξη της GMPT-E έχει αναδείξει τη σημαντική σχέση μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημίας. Μια ολόκληρη γενιά νέων και έξυπνων μηχανικών άδραξε την ευκαιρία να χτίσει το μέλλον και την καριέρα της σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αυτοκινήτων.
     

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης