Τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουμε δει σε αυτοκίνητο παραγωγής, διαθέτει η νέα γενιά του μεγάλου πολυτελούς μοντέλου της βαυαρικής φίρμας, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW ανακοίνωσε ορισμένες από τις τεχνικές λεπτομέρειες της λιμουζίνας της και έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές που γίνονται στο Miramas της Γαλλίας, με το αμάξωμα να είναι ασφαλώς καμουφλαρισμένο.

Η ναυαρχίδα της γκάμας, βασίζεται πάνω στην καινούργια πλατφόρμα CLAR, με το αυτοκίνητο να είναι κατά 15% ελαφρύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με κανονικό και μακρύ μεταξόνιο, έχοντας στον εξοπλισμό ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ελεγχόμενες αντιστρεπτικές, περιορίζοντας την κλίση του αμαξώματος στις στροφές και προσφέροντας εξαιρετική άνεση στους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ένα σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών (gesture control), ελέγχοντας την οθόνη αφής και κατ’ επέκταση τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων κουνώντας απλά τα χέρια του. Επίσης, η 7άρα εξοπλίζεται με το κλειδί «Display Key» που είδαμε στο i8, προβάλλοντας σημαντικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο πάνω στην μικρή οθόνη του.

Μέσω αυτού, το όχημα μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει μόνο του, χωρίς καν ο οδηγός να βρίσκεται στο εσωτερικό. Το μόνο που απαιτείται είναι να θέσει σε λειτουργία την αντίστοιχη εφαρμογή και να πατήσει το κουμπί στο κλειδί.

Όσο για τους κινητήρες, η βασική έκδοση 730i πιθανότατα φέρει τον 2.0 TwinPower Turbo, η 740i τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων, η 750i τον V8 4.4 λίτρων και η ισχυρότερη 760i τον V12 6.6 λτ., απόδοσης άνω των 570 ίππων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης