Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Maserati δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ουσιαστικά μας αποκαλύπτει τη νέα GranTurismo Folgore, καθώς το αυτοκίνητο είναι εντελώς ακαμουφλάριστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός κατασκευαστής, για αυτή την πρόωρη αποκάλυψη του εντυπωσιακού και αμιγώς ηλεκτρικού νέου μοντέλου, επιστράτευσε τον διάσημο stand up comedian Sebastian Maniscalco, την υπεύθυνη επικοινωνίας της μάρκας Maria Contin και τον επικεφαλής σχεδίασης Klaus Busse. 

Με μηδενικό καμουφλάζ, είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε για πρώτη φορά τις σχεδιαστικές γραμμές και λεπτομέρειες του μοντέλου, με τα μπροστινά φώτα να θυμίζουν αρκετά εκείνα της MC20 ενώ παραμένουν και οι τρεις χαρακτηριστικοί αεραγωγοί στο πλάι, με το σήμα Folgore από πάνω να δεσπόζει.

Φυσικά λόγω της απουσίας θερμικού μοτέρ, στο πίσω μέρος απουσιάζουν οι εξατμίσεις, ενώ η θύρα της φόρτισης είναι τοποθετημένη στον πίσω προφυλακτήρα. Σε αντίθεση με τις απλόχερες εικόνες του εξωτερικού, η εταιρία επέλεξε να κρατήσει εντελώς κλειστά τα χαρτιά της για την εικόνα του εσωτερικού του νέου μοντέλου. Αυτό που έχει φροντίσει να γίνει ήδη γνωστό, είναι το γεγονός πως γίνεται ευρεία χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ για χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ το μοντέλο μπορεί να αποκτήσει 160χλμ. αυτονομίας, με μόλις 10 λεπτά σύνδεσης σε ταχυφορτιστή.

 

Το μοντέλο κατά πάσα πιθανότητα εφοδιάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, η συνολική ισχύς των οποίων θα φτάνει τα 1.200 άλογα με το 0-100 να έρχεται σε μόλις 2.7 δευτ. και την τελική να ξεπερνά τα 320χλμ./ώρα. Νούμερα που αποδεικνύουν πως πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο που έφτιαξε ποτέ η εταιρία.
Η κυκλοφορία του αναμένεται το 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης