Μέσω του φουτουριστικού Futuron Concept, η κορεατική φίρμα μας δείχνει το design που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά μοντέλα της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η KIA αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία, με το συγκεκριμένο πρωτότυπο να είναι το πρώτο που την εφαρμόζει. Πάνω σε αυτήν την ταυτότητα θα βασιστούν τα επόμενα αυτοκίνητα της μάρκας και ιδιαίτερα τα ηλεκτρικά.

Το Futuron ανήκει στην κατηγορία των SUV Coupe με το σχήμα του αμαξώματος να έχει εμπνευστεί από το διαμάντι. Η σιλουέτα του είναι άκρως επιθετική, με τη γρίλια της μάσκας να κλέβει την παράσταση. Πάνω σε αυτή φιλοξενούνται τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED, τα οποία ονομάζονται από την εταιρεία «Dragon Skin».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς (e-AWD). Στην οροφή έχουν ενσωματωθεί αισθητήρες LiDAR, υποστηρίζοντας την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

Η καμπίνα είναι τετραθέσια, με τα εμπρός λεπτά καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά προκειμένου οι επιβάτες να μπορούν να τα μετακινούν εύκολα και γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση. Το τιμόνι αποθηκεύεται σε ειδική θήκη στο ταμπλό όταν επιλέγεται η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης, η οθόνη φθάνει ως την πόρτα του οδηγού και όλες οι λειτουργίες ελέγχονται με την αφή ή φωνητικές εντολές. 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης